Sarmale in foi de vita cu verdeata si bors
PrinteazaSarmale in foi de vita cu verdeata si bors din: carne tocată amestec vită şi porc, orez cu bob rotund, ceapa, ceapa verde, pasta de tomate, morocov, faina de porumb, rădăcină ţelină, marar, patrunjel, sare, piper, cimbru verde, bors (corcoduşe verzi), ulei de floarea-soarelui, frunze de viţă-de-vie.
- 800 g carne tocată amestec vită şi porc
- 1 ceaşcă orez cu bob rotund
- 3 cepe uscate
- 4 fire ceapă verde
- 2 linguri pastă de tomate
- 1 morcov
- 1 lingură făină de porumb
- 1/2 rădăcină ţelină mică
- mărar şi pătrunjel
- sare
- piper
- cimbru verde
- 1 l borş (corcoduşe verzi)
- 2 linguri bulion
- ulei de floarea-soarelui
- frunze de viţă-de-vie
Mod de preparare:
Frunzele de viţă-de-vie le opăreşti în borş fierbinte, apoi le laşi la scurs. într-un tuci (cratiţă) căleşti în ulei ceapa tocată mărunt, apoi morcovul şi ţelina date pe râzătoare. Adaugi orezul, pasta de tomate şi 3-4 linguri cu apă (supa de legume, de pasăre).
Iei vasul de pe foc după ce a scăzut tot lichidul, după care adaugi verdeaţa tocată fin, 1 lingură mălai (să lege compoziţia), condimentezi, pui carnea tocată şi amesteci totul bine. Formezi sărmăluţe pe care le aşezi în vas.
Faci o compoziţie din borş (eu am pus zeamă acră de la corcoduşe), 2 linguri bulion, puţină sare şi o torni peste sărmăluţe. Fierbi sărmăluţele la foc domol, în compania a două ramuri de cimbru verde. Le serveşti cu smântână, ardei iute şi mămăljguţă.
Sarmale in foi de vita cu verdeata si bors
Pofta buna!