Sarmale in vas de lut
PrinteazaSarmale in vas de lut din: carne de porc, orez, ceapa, varza, cimbru, sare, boia iute.
- 1 kg carne de porc
- o cana de orez
- 1/2 kg ceapa
- 1 varza
- cimbru
- sare
- boia iute
Mod de preparare:
Tai carnea cat mai mic cu putinta cu un cupt foarte bine ascupt. Apoi o calesti pupti cu ceapa taiata marunt si dupa 5 minute adaugi si orezul si le mai calesti impreuna 2 minute.
Potrivesti gustul de sare, boia si adaugi si cimbru tot in tocatura. Fasonezi frunzele de varza, opresti si pentru fundul vasului si infasori sarmalele.
Scufunzi complet in apa rece vasul de lut ca sa se imbibe bine cu apa, asezi sarmalele, pui capacul vasului (de asemenea udat) si dai sarmalele la cuptor.
Vasul de lut nu poate fi folosit fara a-1 imbiba in apa rece.
Pofta buna!