Sarmale mexicane din carne de gaina in foi de vita
PrinteazaSarmale mexicane din carne de gaina in foi de vita
- 1.200 kg came de găină
- 1 ceapă
- 3 linguri sos alb
- 250 g mălai
- 5 ouă
- circa 50 foi de viţă sau de porumb
- 200 g smantană
- 20 g unt
Mod de preparare:
Carnea se fierbe cu 1 ceapă şi sare. Cind este fiartă se scot oasele, carnea se taie mărunt şi se amestecă cu un sos gras alb sare şi 2 ouă.
Separat se face o mămăligă şi cînd s-a răcit puţin, se amestecă cu 2 ouă crude. Se opăresc foile de viţă şi se aşază pe o planşetă.
Cu o linguriţă se pune tocătură şi o linguriţă de mămăligă şi se împăturesc, se aşază în cratiţă şi se fierb cu supa de pui şi 40 g unt.
Cînd a scăzut, sarmalele se pun pe platou adine şi se servesc cu smantană la sosieră.
Pofta buna!
Eu prefer sarmalele de porc si vita.