Sarmale mexicane din carne de gaina in foi de vita

Printeaza

 Sarmale mexicane din carne de gaina in foi de vita

Ingrediente:Sarmale mexicane din carne de gaina in foi de vita

  • 1.200 kg came de găină
  • 1 ceapă
  • 3 linguri sos alb
  • 250 g mălai
  • 5 ouă
  • circa 50 foi de viţă sau de porumb
  • 200 g smantană
  • 20 g unt

 

Mod de preparare:

Carnea se fierbe cu 1 ceapă şi sare. Cind este fiartă se scot oasele, carnea se taie mărunt şi se amestecă cu un sos gras alb  sare şi 2 ouă.

Separat se face o mămăligă şi cînd s-a răcit puţin, se amestecă cu 2 ouă crude. Se opăresc foile de viţă şi se aşază pe o planşetă.

Cu o linguriţă se pune tocă­tură şi o linguriţă de mămăligă şi se împăturesc, se aşază în cratiţă şi se fierb cu supa de pui şi 40 g unt.

Cînd a scăzut, sarmalele se pun pe platou adine şi se servesc cu smantană la sosieră.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Eu prefer sarmalele de porc si vita.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.