Sarmalute vegetariene cu cuscus
PrinteazaSarmalute vegetariene cu cuscus din: usturoi, ulei de masline, rosii pasate, otet de vin rosu, apa calda, zahar, sare, piper, cuscus integral, menta, telemea, frunze de varza si menta.
- 4 catei de usturoi
- 2 linguri ulei de masline
- 400 ml rosii pasate
- 2 lingurite otet de vin rosu
- 1 ceasca apa calda
- 1 lingurita zahar
- sare
- piper
- 1 ceasca cuscus integral
- 2 linguri menta tocata
- 200 g telemea
- 8 frunze mari de varza
- menta pentru ornat
Mod de preparare:
Se toaca usturoiul si se caleste in ulei de masline circa 30 de secunde, apoi se adauga rosiile taiate bucati, otet, cuscus si o ceasca apa calduta, apoi o lingurita de zahar si sare. Se lasa sa fiarba circa 10 minute. Se adauga la cuscus menta tocata si branza rasa; se sareaza si se pipereaza.
Se curata frunzele de varza de cotoare si se oparesc cu apa clocotita; se lasa sa se inmoaie. Apoi pe fiecare frunza se pun cate 2 linguri de amestec de cuscus si se ruleaza. Se asaza intr-o gorma de sufleu si se toarna suc de rosii; se coace circa 20 de minute in cuptorul incins la 180C. Se servesc ornate cu menta.
Sarmalute vegetariene cu cuscus
Pofta buna!