Scutecele Domnului
PrinteazaScutecele Domnului din: faina, nuca, zahar, vanilie, sare, esente.
Ingrediente:
- 1 kg făină
- 500 g nucă măcinată
- 1/2 kg zahăr
- vanilie
- sare
- esenţe
Mod de preparare:
Făina se amestecă cu o cană de apă călduţă şi un praf de sare şi se frământă bine 30 de minute.
Se întind foi foarte subţiri, care se coc pe plită (tablă încinsă) pe.ambele feţe, până se rumenesc, fără să se ardă.
Când se răcesc, se înmoaie într-un sirop obţinut dintr-un litru de apă, !za- hăr, esenţe.
Pe un platou se presară puţin zahăr şi coajă de lămâie rasă, apoi se pun un rând de foi înmuiate în sirop, se presară cu nucă măcinată, zahăr, coajă de lămâie, vanilie.
Se repetă operaţia până se termină foile. Deasupra se pune un strat de nucă amestecată cu zahăr.
Se servesc în ajunul Crăciunului.
Pofta buna!