Semi-freddo cu ciocolată, fistic şi nuga
PrinteazaO reteta de Semi-freddo cu ciocolată, fistic şi nuga din: unt, zahar, oua, ciocolata neagra, smantana, nuga si fistic.
- unt, pentru uns tava
- 75 g de zahar fin
- 4 oua medii
- 250 g de ciocolata neagra, tocata marunt
- 450 ml de smantana dulce pentru frisca
- 140 g de nuga tare, taiata in bucati de 0,5 cm
- 500 g fistic, tocat grosier
Mod de preparare:
Se unge cu unt o formă de chec de 900g şi se tapetează cu folie. Zahărul şi ouăle se pun la bain-marie şi se bat până îşi dublează volumul şi seobţine o compoziţie groasă, de culoare pală. Se ia de pe foc, se pune vasul îi altul cu apă rece şi se amestecă în coitinuare până se răceşte compoziţia.
Se topeşte ciocolata la cuptorul cu microunde setat pe treapta cea mai de jos, se amestecă şi se încorporează în mixul cu ouă. Se bate smântână până devine frişcă şi se încorporează în compoziţia anterior obţinjtă, împreună cu fisticul şi nuga.
Se toarnă compoziţia în formă, se nivelează suprafaţa cu o lingură, se acoperă şi se pune la congelator până se întăreşte. Se poate face şi cu două săptămâni în avans. Pentru servire, se răstoarnă pe un platou, se înlătură folia şi se lasă în frigider 15 minute pentru a se înmuia uşor înainte de feliere.
Semi-freddo cu ciocolată, fistic şi nuga
Pofta buna!