Semiluni cu nucă
PrinteazaSemiluni cu nucă din: faina, zahar pudra, unt, smantana, ou, praf de copt, nuca si gem de caise.
- 300 g faina
- 150 g zahar pudra
- 100 g unt
- 1 lingura cu smantana
- 1 ou
- 1 plic cu praf de copt
- 200 g nuca macinata
- gem de caise
Mod de preparare:
Amesteca 70 g de zaharul, oul, untul, smantana si praful de copt stins cu puţină zeamă de lămâie. Adaugă făina treptat şi amestecă până ce se omogenizează.
Intinde o foaie şi pune-o în tava tapetată cu hârtie de copt. Unge cu un strat subţire de gem, presară nuca măcinată mare şi amestecată cu două linguri cu zahăr.
Dă la cuptorul încins, la foc potrivit, timp de 25-30 de minute. Scoate şi presară restul de zahăr. Când s-a răcorit, pune pe fund de lemn şi taie cu forma semilună.
Semiluni cu nucă
Pofta buna!
Arata bine semilunile astea