Smochine cu ricotta din: unt, smochine, zahar, otet balsamic, bourbon, ricotta, piper. Ingrediente: 2 linguri unt 12 smochine proaspete, taiate in jumatati zahar 1/4 cana 3 linguri de oțet balsamic 1 lingura de bourbon brânză ricotta proaspătă piper proaspăt măcinat după gust Mod de preparare: Topiti untul intr-o tigaie mare la foc mediu. Se […]
Smochine in vin rosu
PrinteazaO reteta de smochine in vin rosu din: vin rosu, zahar, baton de scortisoara, cuisoare, suc de lamaie, smochine si portocale.
- 1 l vin rosu
- 250 g zahar
- 1 baton de scortisoara
- 4-5 cuisoare
- sucul stors de la 1 lamaie
- 12 smochine proaspete
- 1 portocala
Mod de preparare:
Se dă în fiert vinul cu zahăr, baton de scorţişoară, cuişoare şi suc de lămâie; se lasă să fiarbă încă 10 minute.
Se scot smochinele din zeamă şi se pun deoparte.
Se lasă zeama să fiarbă până ce îşi reduce volumul la o treime şi apoi se toarnă peste smochine şi se dau la frigider.
Inainte de servire se taie smochinele sferturi şi se aşază pe farfurii, cu feliile de portocale.
Smochine in vin rosu
Pofta buna!
poate iti place si:
Smochine cu ricotta
Smochine umplute cu orez
Smochine umplute cu orez din: smochine, orez, bacon, sparanghel, cascaval, ulei, sos de rosii, sare, piper. Ingrediente: 15 smochine 100 g orez 200 g bacon feliat 200 g caşcaval 160 g sparanghel o ceapă mică 80 g ulei de măsline sos de roşii picant cimbru sare piper o lămâie morcovi Mod de preparare: […]
Pofta buna!