Smoothie de piersici

Printeaza

O reteta de smoothie de piersici din: piersici, capsuni, zeama de lamaie, apa minerala, glucoza, zahar si votca aromata.

Ingrediente:Smoothie de piersici

  • 2 piersici albe mari
  • 2 piersici galbene mici, bine coapte
  • 200 g capsuni
  • 1 lamaie (zeama)
  • 100 ml apa minerala
  • 1 lingurita glucoza
  • 3 linguri zahar
  • 4 linguri votca aromata cu piersici

 

Mod de preparare:

Curăţă piersicile albe şi taie-le bucăţi. Prepară un sirop din apă, 2 linguri zahăr şi glucoză, fierte 2 minute după ce dau în clocot. Lasă-l să se răcească, apoi pune-l în blender împreună cu bucăţile de piersici albe. Mixează-le bine până când se omogenizează, apoi răstoarnă compoziţia într-un vas şi dă-o la congelator.

Curăţă piersicile galbene, taie-le pe din două şi scoate-le sâmburii. Presară-le cu zahăr, aşază-le într-o tăviţă îmbrăcată cu hârtie de copt şi caramelizează-le în cuptor, aşezate sub gril, apoi răceşte-le.

Spală căpşunile şi pasează-le în blender împreună cu puţină zeamă de lămâie până când obţii o cremă (adaugă puţin zahăr dacă nu sunt suficient de dulci). Sfărâmă graniţa de piersici albe cu un cuţit cu vârful rotund şi pune-o în pahare. Toarnă peste ea votca foarte rece, aşază deasupra câte o jumătate de piersică galbenă ca­ramelizată şi pune sosul de căpşuni, apoi serveşte.

Smoothie de piersici

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.