Snitele cu broccoli si piure de cartofi la cuptor
Printeaza
O reteta de snitele cu broccoli, cartofi, ardei gras, bulion, smantana, unt, cascaval, boia si nucsoara.
- 4-5 şniţele de porc
- 800 g cartofi
- 250 g broccoli
- 2 ardei graşi (unul roşu şi unul galben)
- 1 lingură bulion
- 250 g smântână
- 200 ml lapte
- 2 linguri unt
- 1 felie caşcaval
- sare
- piper
- ulei
- boia
- nucşoară
Mod de preparare:
Cureţi cartofii, îi fierbi, îi scurgi, îi pasezi şi-i amesteci cu laptele călduţ, untul, un praf de sare şi nucşoară. Speli broccoli, îl desfaci în bucheţele şi îl opăreşti în apă clocotită cu sare timp de 3 minute.
Tai ardeii fâşii, îi căleşti împreună cu şniţelele în ulei şi presari sare, piper şi boia după gust. Pui bulionul în ulei încins, adaugi smântână, broccoli, presari 1 lingură caşcaval ras, sare şi piper şi laşi pe foc 1-2 minute, amestecând continu.
Intr-un vas uns cu ulei pui piureul de cartofi, apoi carnea cu ardei şi, la final, sosul cu broccoli. Razi caşcavalul rămas şi dai totul la cuptor pentru 20 de minute.
Pofta buna!