Chec cu Sparanghel si Branza – Checul este pufos, aromat si poate fi servit atat cald, cat si rece, devenind o optiune versatila si apreciata de toata familia. Preparare: 20 minute Gatire: 40 minute Timp total: 60 minute Ingrediente: Sparanghel (200 g): Sparanghelul este bogat in vitamine si minerale, oferind o textura crocanta si un […]
Soia cu rosii si usturoi
PrinteazaSoia cu rosii si usturoi din: soia, usturoi, ulei, suc de rosii, rosii, sare si piper.
Ingrediente:
- 400 g soia (bucati mai mari, ca pentru snitele)
- 10 catei de usturoi
- 100 ml ulei
- 250 ml suc de rosii
- 4 rosii
- sare
- piper
Mod de preparare:
Soia cu rosii si usturoi: Fierbeţi soia în apă sărată, timp de 15 minute, apoi scoateţi bucăţile din apă, lăsaţi-le să se scurgă bine.
Puneţi-le într-o tavă şi turnaţi peste ele uleiul. Tăiaţi roşiile în felii rotunde şi puneţi-le peste bucăţile de soia.
Adăugaţi sucul de roşii amestecat cu usturoiul pisat, sare şi piper după gust.
Puneţi tava la cuptor, la foc potrivit, pentru circa 30 de minute. Puteţi adăuga în tavă 5-6 linguri din apa în care au fiert bucăţile de soia, dacă sosul scade prea mult.
Preparatul se serveşte cald.
Pofta buna!
Zacusca de Praz – Aceasta varianta de zacusca aduce in prim-plan prazul, un ingredient cu o aroma delicata si usor dulceaga, care se combina perfect cu gustul intens al ardeilor copti si al vinetei. Ingrediente: Praz (1 kg): Prazul adauga o nota dulce si subtila, fiind ingredientul principal al acestei zacusci. Ardei gras rosu (1 […]