Soia cu rosii si usturoi
PrinteazaSoia cu rosii si usturoi din: soia, usturoi, ulei, suc de rosii, rosii, sare si piper.
- 400 g soia (bucati mai mari, ca pentru snitele)
- 10 catei de usturoi
- 100 ml ulei
- 250 ml suc de rosii
- 4 rosii
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbeţi soia în apă sărată, timp de 15 minute, apoi scoateţi bucăţile din apă, lăsaţi-le să se scurgă bine. Puneţi-le într-o tavă şi turnaţi peste ele uleiul. Tăiaţi roşiile în felii rotunde şi puneţi-le peste bucăţile de soia. Adăugaţi sucul de roşii amestecat cu usturoiul pisat, sare şi piper după gust.
Puneţi tava la cuptor, la foc potrivit, pentru circa 30 de minute. Puteţi adăuga în tavă 5-6 linguri din apa în care au fiert bucăţile de soia, dacă sosul scade prea mult. Preparatul se serveşte cald.
Pofta buna!