Somn la cuptor, cu mujdei si cartofi
PrinteazaSomn la cuptor, cu mujdei si cartofi din: somn, lamaie, cartofi, usturoi, ulei, piper, sare, patrunjel verde, rosii cherry.
- 1 somn de 1 1/2 kg
- 1 lamaie
- 800 g cartofi
- 5-6 catei de usturoi
- 120 ml ulei
- piper
- sare
- 1 legatura patrunjel verde
- 300 g rosii cherry pentru decor
Mod de preparare:
Cureţi peştele, îl speli, îl sărezi şi condimentezi, îl ungi cu ulei de măsline atât în interior, cât şi la exterior, după care îl aşezi într-o tavă cu puţină apă sau vin alb şi îl introduci în cuptorul preîncălzit la foc mediu spre iute, pentru 35-40 de minute, până se rumeneşte frumos.
Speli cartofii şi îi fierbi în coajă, pentru 15 minute. îi decojeşti, îi tai în felii sau rondele groase şi îi rumeneşti puţin în 100 ml ulei încins. Ii scoţi pe platou şi îi presari cu sare şi 1/2 din pătrunjelul tocat.
După ce peştele s-a mai răcorit în tavă, îl aşezi pe un platou, îl crestezi pe spate şi îl decorezi cu jumătăţi de rondele de lămâie.
Cureţi usturoiul, îl zdrobeşti cu sare şi îl freci împreună cu uleiul rămas, pe care îl torni picătură cu picătură, mixând. Opăreşti roşiile cherry doar cât să le crape pieliţa sau le consumi crude.
Somn la cuptor, cu mujdei si cartofi
Pofta buna!
Incoming search terms:
- somn la cuptor cu cartofi