Somon cu nuci
PrinteazaSomon cu nuci din: nuci, patrunjel, otet, ulei, somon, kale, sfecla, mar.
- 50 g de nuci, înmuiate în apă rece 5 minute, apoi scurse
- 0 legătură mică de pătrunjel, tocat grosier
- 2 linguriţe de oţet balsamic
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 linguriţă coaja şi zeama de la 1 portocală
- 4 fileuri de somon fără piele (circa 500g)
- 200 g de kale
- 2 sfecle roşii gata preparate, tăiate în fâşii subţiri
- 1 măr verde, cotorul îndepărtat, tocat (păstrează coaja)
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 180°C. Intr-un robot mic de bucătărie, mixează nucile cu pătrunjelul, oţetul balsamic, 1 linguriţă de ulei şi coaja de portocală.
Aşază f ileurile de somon într-o tavă nonaderentă şi acoperă-le cu amestecul preparat. Coace-le 12-15 minute, până sunt pătrunse, dar nu uscate.
Intre timp, pune varza kale într-un bol. Adaugă 1 lingură ulei de măsline şi un praf de sare, apoi amestec-o cu mâinile 3-5 minute, până când începe să se înmoaie uşor. Amestec-o cu sfecla, mărul şi zeama de portocală, apoi asezonează cu piper negru.
Serveşte salata cu somon.
Somon cu nuci
Pofta buna!
Imi place somonul facut in felul asta