Somon cu nuci

Printeaza

Somon cu nuci din: nuci, patrunjel, otet, ulei, somon, kale, sfecla, mar.

Ingrediente:Somon_cu_nuci

  • 50 g de nuci, înmuiate în apă rece 5 minute, apoi scurse
  • 0 legătură mică de pătrunjel, tocat grosier
  • 2 linguriţe de oţet balsamic
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 linguriţă coaja şi zeama de la 1 portocală
  • 4 fileuri de somon fără piele (circa 500g)
  • 200 g de kale
  • 2 sfecle roşii gata preparate, tăiate în fâşii subţiri
  • 1 măr verde, cotorul îndepărtat, tocat (păstrează coaja)

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 180°C. Intr-un robot mic de bucătărie, mixează nucile cu pătrunjelul, oţetul balsamic, 1 linguriţă de ulei şi coaja de portocală.

Aşază f ileurile de somon într-o tavă nonaderentă şi acoperă-le cu amestecul preparat. Coace-le 12-15 minute, până sunt pătrunse, dar nu uscate.

Intre timp, pune varza kale într-un bol. Adaugă 1 lingură ulei de măsline şi un praf de sare, apoi amestec-o cu mâinile 3-5 minute, până când începe să se înmoaie uşor. Amestec-o cu sfecla, mărul şi zeama de portocală, apoi asezonează cu piper negru.

Serveşte salata cu somon.

Somon cu nuci

Somon_cu_nuci

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Imi place somonul facut in felul asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.