Somon fript
PrinteazaSomon fript din: file de somon, dovlecel, rosii cherry, lamaie, patrunjel, ulei de masline, busuioc, sare, piper.
- 500 g file de somon
- 1 dovlecel
- 4-6 rosii cherry
- 1 lamaie
- patrunjel proaspat
- ulei de masline
- busuioc uscat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spălăm bine fileurile de peşte şi le tamponăm cu un şerveţel. Le ungem cu ulei de măsline şi le presărăm cu busuioc uscat, sare şi piper. Spălăm legumele. Tăiem dovlecelul pe lung, felii subţiri. Le ungem cu ulei de măsline şi le presărăm cu sare şi piper. Ungem roşiile cu puţin ulei.
Când grătarul este bine încins, punem legumele şi apoi peştele. Frigem somonul câte 10 minute pe fiecare parte. Feliile de dovlecel le frigem până se rumenesc uşor, iar roşiile până se înmoaie.
Montăm farfuriile. Punem un pat din felii de dovlecel, pe care aşezăm somon şi roşii. Ornăm cu sferturi de lămâie şi pătrunjel proaspăt. Sucul de lămâie le va oferi o aromă minunată.
Somon fript
Pofta buna!