Somon in aluat de foi cu spanac
PrinteazaSomon in aluat de foi cu spanac din: file de somon, sare, piper, aluat de foi, spanac, ou.
- 500 g file de somon
- sare
- piper
- 350 g aluat de foi
- 300 g spanac
- 1 ou
Mod de preparare:
Somonul se spală cu apă rece, se şterge şi se desprinde pielea cu un cuţit ascuţit. Se sărează şi se piperează. Se întinde o foaie de aluat (35 x 25 cm) groasă de 3 mm. Se aşază deasupra frunze de spanac proaspăt, se sărează şi se piperează.
Se aşază pe jumătate din suprafaţă felii de somon; se ung marginile cu ou bătut, folosind o pensulă. Se pliază deasupra părţii cu somon şi se presează marginile, ca să se lipească bine şi să nu permită sucului să se scurgă.
Se unge suprafaţa aluatului cu ou şi din eventualele resturi de aluat se decupează fâşii din care se realizeazăun grătar, care se pune deasupra şi se unde cu ou. Se coace totul 20 de minute in cuptorul incins la 190C. Se taie felii si se serveste cu salata de rosii.
Somon in aluat de foi cu spanac
Pofta buna!