Somon pe pat de orez salbatic
Printeaza400 g amestec de orez sălbatic se pun la fiert în apă clocotită cu sare, potrivit indicaţiilor de pe ambalaj. Se curăţă de sâmburi şi se taie rondele 1 ardei iute.
Se decojeşte 1 căţel de usturoi şi se toacă. Se decojeşte 1 bucăţică de ghimbir (cca 2 cm) şi se dă pe răzătoarea mică. Se taie fâşii frunzele de la 1/2 legătură busuioc. 4 fileuri de somon (a cca 180 g) se sărează şi se prăjesc timp de cca 3 min. pe fiecare parte, într-o tigaie încinsă, cu 2 linguri ulei.
Se ia tigaia de pe foc şi se acoperă; se lasă să se odihnească somonul înăuntru 5-10 min. Se toacă 2 cepe verzi şi se călesc într-o tigaie, în 2 linguri ulei. Se adaugă ardei iute, ghimbir, usturoi şi busuioc.
Se mai adaugă apoi 1 linguriţă miere şi 2 linguri sos de soia.Se lasă să se scurgă orezul sălbatic şi se serveşte pe farfurii, cu bucăţile de somon. Se oferă alături sosul iute de ghimbir şi busuioc.
Somon pe pat de orez salbatic
Poftă bună!
Incoming search terms:
- somon cu orez salbatic
- orez salbatic cu somon
Bun rau somonul asta