Sorbet de ananas cu mango proaspat

Printeaza

O reteta de sorbet de ananas cu mango proaspat din: ananas, zeama de lamaie verde, mango, zahar fin, zeama de lamaie, pastaie de vanilie si scortisoara.

Ingrediente:Sorbet de ananas cu mango proaspat

  • 1 ananas, curatat de coaja si cotor si taiat in bucati
  • 100 ml zeama de lamaie verde (cam 3 lamai)
  • 1 mango copt, curatat de coaja si taiat in felii subtiri, pentru servit

pentru sirop:

  • 500 g de zahar fin
  • 1-1/2 lingura zeama de lamaie
  • 1 pastaie de vanilie, taiata in jumatate pe lungime
  • 1 baton de scortisoara

 

Mod de preparare:

Se pune ananasul intr-un blender sau un robot de bucatarie si se proceseaza pana devine piure.

Pentru a face siropul, se pun toate ingredientele intr-o oala cu 500 ml de apa, se aduce usor la punctul de fierbere si se amesteca pana ce zaharul s-a dizolvat, apoi se ia de pe foc.

Se rastoarna piureul de ananas si zeama de lamaie in oala cu sirop si se amesteca bine. Se lasa la racit, apoi se strecoara si se toarna intr-un aparat de facut ingheatata (se ingheata conform instructiunilor de folosire).

Se depoziteaza intr-un recipient si se tine la congelator.

Ca o alternativa, se rastoarna siropul intr-o tava adanca si se tine la congelator pana incepe sa inghete, apoi, cam la fiecare ora, se sparge gheata cu o furculita. Se serveste in cupe de inghetata, cu cateva felii de mango.

Sorbet de ananas cu mango proaspat

Sorbet de ananas cu mango proaspat

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.