Sorbet din fructe de pădure
PrinteazaO reteta de sorbet din fructe de padure din: fructe de padure, lamai, zahar, apa, gelatina, vanilie si menta.
- 800 g fructe de padure (zmeura, afine, merisor, mure, fragi)
- 2 lamai
- 400 g zahar
- 500 ml apa
- 2 foi gelatina
- o pastaie de vanilie
- frunze de menta pentru ornat
- fructe de padure proaspete pentru ornat
Mod de preparare:
Se prepară pentru început siropul. Se amestecă zahărul cG apa şi se adaugă păs- taia de vanilie care se fierbe aproximativ 15 minute până se leagă ca la dulceaţă. Separat, se înmoaie foile de gelatină în apă rece şi se lasă 5-10 minute.
Se adaugă gelatina în siropul aromat din care s-a scos păstaia de vanilie şi se dă la rece. In acest timp, se pasează fructele, se adaugă zeama de la lămâi şi coajă după preferinţă şi se trec prin sită groasă pentru a îndepărta sâmburii.
Piureul de fructe se amestecă cu siropul uşor închegat şi se toarnă în boluri de plastic. Se acoperă cu capac şi se dau la rece. Se lasă câteva ore şi se serveşte apoi în cupe, ornat cu fructe proaspete şi cu frunze de mentă.
Sorbet din fructe de pădure
Pofta buna!
A iesit bun sorbetul? Ca mi-ai facut o mare pofta 🙂