Sos aperitiv
PrinteazaSos aperitiv din: rosii, gogosari, gogosari, ceapa, ceapa, ulei, zahar, foi de dafin, piper boabe, ienibahar, sare.
- 3 kg rosii coapte
- 1 kg gogosari
- 2 kg gogosari copti
- 500 g ceapa
- 250 g ulei
- 2 linguri cu zahar
- 4 foi de dafin
- 1 lingurita cu piper boabe
- 1 lingurita cu ienibahar pisat
- 2 lingurite cu sare
Mod de preparare:
Spala bine rosiile, taie-le in sferturi si trece-le prin masina de pregatit suc. Separat, taie gogosarii pe jumatate, indeparteaza cotorul cu seminte si nervurile si taie-i cubulete.
Coace gogosarii pune-i intr-un vas si presara sare. Dupa ce s-au racorit, curata-i si rupe-i fasii.
Taie ceapa marunt si caleste-o in ulei, iar dupa 5 minute, adauga gogosarii. Torna sucul de rosii, apoi adauga zaharul, sare, piperul, foile de dafin si ienibharul.
Lasa pe foc pana scade si obtii un sos mai gros si bine legat. Ai grija sa amesteci continuu ca sa nu se prinda.
Toarna fierbinte, in borcane incalzite. Pune deasupra putin ulei si capseaza borcanele. Acopera-le cu paturi si lasa-le sa se raceasca pana a doua zi.
Sos aperitiv
Pofta buna!