Sos cald de legume

Printeaza

Sos cald de legume din: morcovi, ceapa, telina, usturoi, patrunjel, cartofi, cimbru, piper, dafin, pasta de tomate, ulei, apa.

Ingrediente:Sos cald de legume

  • 100 g morcovi
  • 100 g ceapă
  • 50 g ţelină
  • usturoi
  • 2 rădăcini pătrunjel
  • 100 g cartofi
  • cimbru
  • boabe de piper
  • foaie de dafin
  • 50 g pastă de tomate
  • 75 ml ulei
  • 1,2 l apă

Mod de preparare:

Legumele se curăţă, se taie felii subţiri şi se înăbuşă puţin. Se adaugă pasta de tomate şi se mai înăbuşă 10 minute, după care se stinge cu apă caldă şi se lasă să fiarbă jumătate de oră, adăugând mirodeniile şi sare, după gust.

Legumele fierte se pasează prin împreună cu lichidul care a rămas. Dacă sosul iese subţire se mai lasă să scadă puţin. Sosul poate fi servit la diverse preparate din legume, orez, făinoase şi peşte.

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Antoanela Marescu

    A iesit bun sosul?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.