Sos cald de legume
PrinteazaSos cald de legume din: morcovi, ceapa, telina, usturoi, patrunjel, cartofi, cimbru, piper, dafin, pasta de tomate, ulei, apa.
- 100 g morcovi
- 100 g ceapă
- 50 g ţelină
- usturoi
- 2 rădăcini pătrunjel
- 100 g cartofi
- cimbru
- boabe de piper
- foaie de dafin
- 50 g pastă de tomate
- 75 ml ulei
- 1,2 l apă
Mod de preparare:
Legumele se curăţă, se taie felii subţiri şi se înăbuşă puţin. Se adaugă pasta de tomate şi se mai înăbuşă 10 minute, după care se stinge cu apă caldă şi se lasă să fiarbă jumătate de oră, adăugând mirodeniile şi sare, după gust.
Legumele fierte se pasează prin împreună cu lichidul care a rămas. Dacă sosul iese subţire se mai lasă să scadă puţin. Sosul poate fi servit la diverse preparate din legume, orez, făinoase şi peşte.
Pofta buna!
A iesit bun sosul?