Sos de ardei cu usturoi si ceapa rosie
PrinteazaSos de ardei cu usturoi si ceapa rosie din: ardei, rosii coapte, usturoi, suc de lime, ulei de masline extravirgin, pasta de ardei iute, ceapa rosie, frunze de coriandru.
- 2 ardei rosii, taiati in jumatate pe lungime
- 6 rosii coapte, curatate de seminte
- 1 catel de usturoi, zdrobit
- sucul de la 1 lime
- 1 lingura ulei de masline extravirgin
- 2 lingurite pasta de ardei iute
- 1 ceapa rosie, tacata fin
- 20 g frunze de coriandru, tocate grosier
Mod de preparare:
Incinge cuptorul pe treapta cea mai înaltă. Aşază ardeii într-o tavă, cu coaja în sus, şi lasă la cuptor până când li se înnegreşte coaja, apoi aşază într-un bol şi acoperă. Lasă să se răcească, apoi curăţă de coajă.
Pune roşiile într-un robot de bucătărie laolaltă cu usturoiul, sucul de lime, uleiul, pasta de ardei şi ardeii şi mixează puţin, cât să se mai distingă bucăţele de ingrediente. Adaugă amestecând ceapa şi coriandrul şi serveşte.
Sos de ardei cu usturoi si ceapa rosie
Pofta buna!