Sos de Bordeaux

Printeaza

Sos de Bordeaux din: vin rosu, cepe, unt, cimbru, dafin, sare, piper, bulion si faina.

 

Ingrediente:Sos de Bordeaux

  • 250 ml vin roşu
  • 2 cepe
  • 75 g unt
  • cimbru
  • foi de dafin
  • sare
  • piper
  • bulion din roşii
  • făină

 

Mod de preparare:

Tocaţi cepele mărunt şi căliţi-le în jumătate din cantitatea de unt. Când ceapa s-a topit, fără să se ardă, stingeţi cu 1/2 din cantitatea de vin.

Adăugaţi sare, piper şi cimbru după gust, puneţi 1 foaie de dafin şi lăsaţi să fiarbă încet, pe foc mic.

Adăugaţi o ceaşcă de apă, în care aţi dezlegat o lingură de pastă de roşii (bulion).

In continuare, combinaţi restul de unt cu 1 lingură de făină şi mai lăsaţi pe foc câteva minute.

 

 

Sos de Bordeaux

Sos de Bordeaux

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.