Sos de rosii cu ardei copt
PrinteazaSos de rosii cu ardei copt din: ardei,rosii uscate, usturoi, ardei iute, busuioc, coriandru, ulei de masline, otet de vin.
- 3 ardei rosii
- 85g de rosii uscate
- 1 catel de usturoi, tocat
- 1/2-1 ardei iute rosu
- cate 1 mana frunze de busuioc si coriandru
- 6 linguri ulei de masline
- 2 linguri de otet din vin rosu
Mod de preparare:
Taie ardeii in sferturi si curata-i de seminte, apoi asaza-i cu coaja in sus pe grill. Coace-i pana cand coaja se innegreste, apoi transfera-i intr-un bol si acopera-i cu folie de aluminiu pana cand se racesc. Decojeste-i si toaca-i grosier.
Toaca grosier rosiile si usturoiul. Curata de seminte si toaca grosier ardeiul iute. Pune toate ingredientele in robotul de bucatarie, cu sare si piper din abundenta.
Marunteste-le. Transfera mixul intr-un bol, acopera-l si tine-l la frigider pana la servire.
Sos de rosii cu ardei copt
Pofta buna!