Sos de spanac pentru paste
PrinteazaSos de spanac pentru paste din: ulei de masline, usturoi, ardei iute, spanac, sare, piper, iaurt, suc de lamaie, paste.
- 4 linguri de ulei de masline
- 2 catei de usturoi, zdrobit
- 1 ardei iute verde, tocat marunt
- 300 g de spanac proaspat
- sare si piper, dupa gust
- 1/2 cana de iaurt
- sucul de la 1 lamaie
- paste, pentru servire
Mod de preparare:
Se calesc usturoiul si ardeiul iute in tigaie, in uleiul deja incins. Cand usturoiul devine usor auriu, se pun frunzele de spanac, care isi vor pierde, treptat, din volum si se vor inmuia. In aproximativ cinci minute ar trebui sa fie gata.
Se lasa la racit, timp in care se mixeaza iaurtul si sucul de lamaie intr-un blender. Se asezoneaza cu sare si piper si se mixeaza usor, adaugand spanacul, pana la omogenizarea completa a sosului.
Se serveste cu paste.
Sos de spanac pentru paste
Pofta buna!