Sos de usturoi cu dovlecei
Printeaza
O reteta simpla si gustoasa de sos de usturoi cu dovlecei, ulei, rosie, ardei gras, sare, patrunjel si otet.
- 1 căpăţână usturoi
- dovlecei
- ulei
- 1 roşie (mai mare şi cărnoasă)
- 1 ardei gras
- sare
- pătrunjel verde
- puţin oţet
Mod de preparare:
Zdrobeşti foarte bine usturoiul, îl amesteci cu puţină sare, apoi torni uleiul în fir subţire, până se formează o maioneză. Adaugi roşia curăţată de pieliţă şi tocată mărunt, apoi ardeiul şi pătrunjelul tocate mărunt.
Potriveşti de sare şi dai puţin la rece. In timp ce faci maioneza picuri din când în când, puţin oţet pentru a nu se tăia.Pentru cei care nu tolerează ardeiul crud, se poate pune şi ardei copt.
Pentru garnitură îţi mai trebuie: 1 dovlecel spălat, tăiat felii subţiri, dat cu puţină sare şi apoi spălat şi uscat cu un prosop de hârtie. Apoi îl dai prin făină şi îl prăjeşti în puţin ulei.
Pofta buna!