Sos gribiche
PrinteazaO reteta de sos gribiche din: vinegreta, castraveti, capere, ceapa verde si ou. Bun în special la însufleţirea mâncărurilor necondimentate. încercaţi să serviţi acest sos la anghinare sau sparanghel alb.
- 250 ml vinegretă clasică
- o jumătate de lingură castraveţi mărunţiţi
- o jumătate de lingură capere mărunţite
- o jumătate de lingură ceapă verde mărunţită
- o jumătate de ou fiert tare, dat prin sită
Mod de preparare:
Amestecaţi vinegretă, castraveţii, caperele, ceapa verde şi oul într-un castron, şi omogenizaţi-le. Condimentaţi compoziţia, după gust, cu sare şi piper. Puteţi servi sosul imediat sau îl puteţi acoperi şi refrigera maximum 24 de ore.
Treceţi oul printr-o sită din oţel inoxidabil; sita de nylon este prea moale şi va fi greu să-1 împingeţi prin ea. Serviţi sosul cu peşti precum bibanul sau păstrăvul înăbuşit, sau cu miez călit de anghinare.
Sos gribiche
Pofta buna!