Sos de hrean cu nuci sau migdale
PrinteazaO reteta de sos de hrean cu nuci sau migdale din: lapte, faina, nuci, hrean, zahar, sare si piper.
- 500 ml lapte
- 2 linguri faina
- 2 linguri nuci/migdale macinate
- 2 linguri hrean
- 1 lingurita zahar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbeţi laptele şi turnaţi-l fierbinte peste făină. Amestecaţi pentru a obţine o compoziţie omogenă, puneţi din nou vasul pe foc potrivit şi adăugaţi nucile/migdalele, zahărul şi lăsaţi la fiert.
In tot acest timp amestecaţi încontinuu, pentru a nu se forma cocoloaşe. Când sosul începe să se îngroaşe, adăugaţi hreanul, amestecaţi ingredientele şi luaţi vasul de pe foc.
Acoperiţi sosul pentru 5 minute şi apoi puteţi să-l serviţi cald la grătare din came de peşte, vită sau oaie.
Sos de hrean cu nuci sau migdale
Pofta buna!