Sos Jus
PrinteazaSos Jus din: carne prajita, supa, morcov, ceapa, praz, frunza de dafin, cimbru si boabe de piper. Sosul jus se prepară din sucurile caramelizate şi lipicioase ce rămân în cratiţă după ce se prăjeşte carnea de mănzat, pui, miel sau vită.
Ingrediente:
- 500 g carne prăjită
- 500 ml supă brună, pentru carnea roşie, sau supă albă, pentru carnea albă
- un morcov tăiat
- o ceapa taiata
- o tulpină de praz tăiată
- un praz tăiat
- o frunză de dafin
- 2 fire de cimbru proaspăt
- 3 boabe de piper
Mod de preparare:
După ce se prăjeşte carnea, scoateţi-o din cratiţă şi lăsaţi-o deoparte 15 minute. Dacă în cratiţă s-a lăsat foarte multă grăsime, vărsaţi o parte din ea, lăsând o cantitate suficientă pentru a prăji legumele. într-un vas separat, încingeţi sosul la foc mediu.
Puneţi morcovul, ţelina şi prazul la prăjit şi înăbuşiţi-le cinci minute uşor pe aragaz, până capătă o culoare aurie, amestecând constant cu o lingură de lemn pentru a nu se arde.
Scurgeţi grăsimea în exces şi adăugaţi frunza de dafin, cimbrul şi boabele de piper.
Adăugaţi supă fierbinte, frecând constant la fundul cratiţei cu lingura de lemn, până când fierbe compoziţia.
Turnaţi sosul rămas şi lăsaţi compoziţia să fiarbă.
Micşoraţi flacăra şi fierbeţi-l la foc mic circa 5-10 minute, până când scade la jumătate, curăţând spuma şi grăsimea ridicate la suprafaţă în timpul fierberii.
Strecuraţi sosul într-o cană. Condimentaţi-l cu sare şi piper după gust.
Sos Jus
Pofta buna!
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/sos-jus html