Sos de mere cu hrean
PrinteazaO reteta de sos de mere cu hrean din: mere acrisoare, zahar praf, hrean, otet de mere, zeama de lamaie, sare si piper.
- 6 mere acrisoare
- 2 linguri zahar praf
- 1 lingura hrean ras cat mai fin
- 2 linguri otet de mere
- 1 lingura zeama de lamaie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Coaceti merele in cuptor, lasati-le la racit, curatati-le de coaja si cotoare si obtineti din pulpa coapte un piure cat mai fin. Adaugati zaharul, hreanul ras foarte fin, otetul si zeama de lamaie.
Condimentati cu sare si piper si amestecati ingredientele bine. Daca sosul este prea gros, se poate subtia cu putin ceai verde concentrat, cu zeama de lamaie sau cu smantana.
Se potriveste cu gratare din carne de pasare, vita, carnati sau afumatura.
Sos de mere cu hrean
Pofta buna!