Sos picant pentru barbecue
PrinteazaO reteta de sos picant pentru barbecue din: piper, sare, oregano, usturoi, piper alb, boai iute, bacon, ceapa, supa de pui, sos de rosii, nuci, coaja si suc de portocala, coaja si suc de lamaie, unt si praf de curry.
- 1 1/2 lingurita cu piper negru macinat
- 1 lingurita cu sare
- 1 lingurita cu oregano
- 1 lingurita cu usturoi tocat marunt
- 1/2 lingurita cu piper alb macinat
- 1/2 lingurita cu praf de boia iute
- 200 g bacon, taiat bucati mici
- 1 1/2 ceasca ceapa, taiata marunt
- 2 cesti cu supa de pui
- 1 lingura rasa cu praf de chili
- 1 1/2 cesti cu sos de rosii
- 1 ceasca de miere
- 3/4 ceasca de nuci macinate
- coaja taiata de la o portocala si sucul portocalei
- coaja taiata de la o lamaie si suc de lamaie
- 4 linguri cu unt
- 1 lingurita praf de curry
Mod de preparare:
Amesteca piperul, sarea, oregano, usturoiul tocat, piperul alb si praful de boia intr-un vas mic. Caleste bucatile de bacon in putin ulei vegetal pana devin crocante. Scoate-le din tigaie si lasa-le sa se usuce. Adauga apoi ceapa taiata, acopera si las-o sa se caleasca in tigaie pana devine maronie (circa 8 minute), amestecand din cand in cand.
Adauga apoi continutul primului vas, gatind totul la foc mic timp de un minut. Adauga apoi supa de pui, sosul de rosii, praful de chili, mierea, nucile, coaja de portocala, sucul portocalei, coaja si sucul de la o lamaie si praful de curry.
Gateste totul la foc mic, timp de 10 minute, amestecand frecvent. Elimina cojile de lamaie si portocala din sos si continua sa tii amestecul pe foc inca 15 minute. Adauga untul si amesteca pana se topeste. Raceste sosul si amesteca-l intr-un blender pana devine fin.