Sos picant cu gogosari
PrinteazaSos picant cu gogosari din: gogosari, ardei capia, ardei iute, telina, zahar, otet, ulei, cimbru, sare.
- 3 kg gogosari
- 1 kg ardei capia
- 3 ardei iuti
- 1 telina
- 5 linguri cu zahar
- 5 linguri cu otet
- 2 linguri cu ulei
- 2 linguri cu cimbru
- sare
Mod de preparare:
Curata ardeii iuti de seminte si taite-i fasii. Coace ardeii capia si gogosarii, apoi curata-i si da-i prin masina de tocat impreuna cu ardeiul iute.
Curata telina si da-o pe razatoare. Pune toate legumele pe foc impreuna cu uleiul si cimbru, dar amesteca incontinuu.
Cand se ridica zeama deasupra, este vremea sa pui zaharul si otetul. Amesteca incontinuu, apoi potriveste gustul de sare. Stinge focul cand capata consistenta unei paste.
Toarna sosoul in borcane incalzite un pic, dupa care pune-le la cuptor.
Lasa usa deschisa, dar focul aprins, pana se formeaza deasupra o crusta maronie. Acum, poti pune capacele. Se consuma la friptura, orez sau paste.
Sos picant cu gogosari
Pofta buna!