Sos picant pentru fripturi

Printeaza

O reteta delicioasa de sos picant cu: usturoi, ardei iute verde, sare, rosii, cimbru uscat, ulei, conserve.

Ingrediente :

  • 300 g usturoi
  • 300 g ardei iuţi verzi
  • 250 g sare
  • 3 kg roşii
  • 30 g cimbru uscat
  • 200 ml ulei

 

Mod de preparare:

Mai întâi, cureţi usturoiul şi speli ardeii şi roşiile. Dai prin maşina de tocat usturoiul, ardeii şi roşii­le, exact în această ordine. Adaugi sarea, cimbrul uscat şi amesteci bine.

Laşi amestecul la macerat până a doua zi, apoi torni în borcane şi pui deasupra fiecărui bor­can un strat de circa 1 cm de ulei încins.

Inchizi er­metic borcanele cu capace şi le depozitezi la loc răcoros.

Acest sos nu se fierbe şi poţi să-l adaugi în orice mâncare, nu numai la prepararea fripturii.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Sosul a iesit o bunatate 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.