Sos picant pentru fripturi
PrinteazaO reteta delicioasa de sos picant cu: usturoi, ardei iute verde, sare, rosii, cimbru uscat, ulei, conserve.
Ingrediente :
- 300 g usturoi
- 300 g ardei iuţi verzi
- 250 g sare
- 3 kg roşii
- 30 g cimbru uscat
- 200 ml ulei
Mod de preparare:
Mai întâi, cureţi usturoiul şi speli ardeii şi roşiile. Dai prin maşina de tocat usturoiul, ardeii şi roşiile, exact în această ordine. Adaugi sarea, cimbrul uscat şi amesteci bine.
Laşi amestecul la macerat până a doua zi, apoi torni în borcane şi pui deasupra fiecărui borcan un strat de circa 1 cm de ulei încins.
Inchizi ermetic borcanele cu capace şi le depozitezi la loc răcoros.
Acest sos nu se fierbe şi poţi să-l adaugi în orice mâncare, nu numai la prepararea fripturii.
Pofta buna!
Sosul a iesit o bunatate 🙂