Sos de somon şi dovlecei
PrinteazaO reteta de sos de somon si dovlecei din: somon afumat, dovlecei, ceapa, seminte de susan, ulei de masline extravirgin, patrunjel si piper alb.
- 150 g somon afumat
- 3 dovlecei in floare
- 1 ceapa mica
- 1 lingurita seminte de susan
- 2 linguri ulei de masline extravirgin
- patrunjel
- sare
- piper alb
Mod de preparare:
Spală şi taie dovleceii în sferturi, pe lungime, elimină partea albă din interior şi taie-i cuburi mici. Mărunţeşte somonul, toacă ceapa şi căleşte-o într-o tigaie cu ulei încins. Adaugă dovleceii şi, imediat după aceea, somonul. Căleşte-le la foc mare 3 minute şi aromatizează cu pătrunjel. Pune compoziţia într-un castron şi las-o să se răcească.
Prăjeşte seminţele de susan într-o tigaie neaderentă, fără grăsime, pune-le peste sosul de somon, adaugă sare şi piper alb, după gust, şi amestecă în aşa fel încât să-şi lase propriul ulei. Serveşte sosul rece, folosindu-l ca şi condiment pentru paste reci sau ca o componentă într-o garnitură de cartofi fierţi, tăiati felii.
Sos de somon şi dovlecei
Pofta buna!