Sote de vitel
PrinteazaSote de vitel din: piept de vitel, morcovi, ceapa, faina, concentrat de vita, ulei, sare, piper.
- 800 g piept de vitel
- 4 morcovi
- 3 cepe
- 4 linguri faina
- un litru supa din concentrat de vita
- 2 linguri ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Intr-o cratiţă cu fund dublu, de preferat, se încinge uleiul si se rumeneşte carnea trecută prin făină. Apoi se scoate si, în acelaşi ulei, se pun la călit cea¬pa tăiată peştişori şi morcovii tăiaţi rondele, după ce au fost spălaţi şi curăţaţi în prealabil.
După ce legumele s-au călit uşor, se adaugă carnea, se pune supa din concentrat de vită, se potriveşte de sare si piper, se acoperă cu un capac Si se lasă la fiert 50 de minute.
Se poate servi ca atare, alături de o salată sau cu garnitură de cartofi.
Sote de vitel
Pofta buna!