Sote de morcovi cu naut
PrinteazaO reteta de sote de morcovi cu naut din: naut, morcovi, unt, usturoi, patrunjel, menta si sare.
- 200 g naut
- 3 morcovi medii
- 75 g unt
- 1 catel de usturoi
- patrunjel
- menta pentru decor
- sare
Mod de preparare:
Pune năutul într-un castron şi lasă-l peste noapte la înmuiat. Fierbe-l în apă cu sare 30 de minute. Strecoară-l şi ţine-l la temperatura camerei până ce se răceşte.
Separat, fierbe morcovii în coajă 20-25 de minute. Scurge-i, curăţă-i şi taie-i în rondele. Amestecă rondelele de morcov cu năutul si usturoiul.
Puneapoi intr-o tigaie si caleste cateva minute in unt topit. Toaca patrunjelul si adauga-l peste sote. Inainte de servire orneaza cu menta proaspata.
Sote de morcovi cu naut
Pofta buna!
Foarte bun soteul de morcovi