Souvlaki de miel

Printeaza

Souvlaki de miel din: usturoi, sare de msare, ulei de masline, coaja de lamaie, zeama de lamaie, marar, carne de miel, pita.

Ingediente:Souvlaki_de_miel

  • 2 catei de usturoi, tocati marunt
  • 2 lingurite sare de mare
  • 4 linguri ulei de masline
  • coaja rasa si zeama de la o lamaie
  • 1 lingura de marar tocat marunt
  • 700 g de carne de miel, cum ar fi pulpa dezosata, taiata in bucati mari
  • pita sau lipie pentru servit

 

Mod de preparare:

Zdrobeşte usturoiul împreună cu sarea de mare într-un mojar (sau într-un robot de bucătărie mic), până când se transformă într-o pastă. Amestecă bine uleiul cu zeama de lămâie, coaja rasă, mărarul şi usturoiul. Adaugă carnea de miel şi amestecă bine.

Las-o la marinat cel puţin 2 ore sau peste noapte la frigider. Dacă foloseşti frigărui de bambus, înmoaie-le în apă timp de 20 de minute. Scoate carnea de la frigider cu 30 de minute înainte să o pui pe grătar.

Infige carnea în frigăruile înmuiate sau pe frigărui de metal, încinge grătarul sau o tigaie-grill. Frige carnea timp de 2-3 minute pe fiecare parte, stropind-o din când în când cu marinada rămasă, încălzeşte puţin pita sau lipia, apoi umple-o cu souvlaki. Dacă doreşti, adăugă salată grecească şi tzatziki.

Souvlaki de miel

Souvlaki_de_miel

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.