Piure de Cartofi Mov cu Unt și Smântână. Cartofii mov sunt recunoscuți pentru conținutul lor bogat în antioxidanți, în special antocianini, care le conferă culoarea vibrantă și sunt cunoscuți pentru beneficiile lor cardiovasculare și antiinflamatorii. Combinat cu untul cremos și smântâna bogată, acest piure este o mâncare confortabilă care poate fi servită alături de o […]
Spaghetti bolognese cu legume
PrinteazaSpaghetti bolognese cu legume din: morcovi, gulie, telina, ceapa, usturoi, ulei de masline, rosii, sare, piper, spaghete, patrunjel si busuioc.
Ingrediente:
- 2 morcovi
- 1 gulie
- 100 g radacina de telina
- 2 fire telina vede
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri ulei de masline
- 500 g rosii decojite
- sare
- piper
- 400 g spaghete
- 3 fire patrunjel
- 3 fire busuioc
Mod de preparare:
pregatesc legumele si se taie cubulete. curata si se toaca usturoiul si ceapa. încinge uleiul într-o cratiţă şi se adaugă legumele; se călesc împreună cca 5 min.
adaugă roşiile, se sărează, se piperează şi se lasă să fiarbă sosul la foc mijlociu cca 10 min.
Spaghetele se pun la fiert în apă clocotită cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj.
pregătesc verdeţurile, se rup frunzuliţele şi se pun deoparte câteva frunze de pătrunjel şi de busuioc pentru decor.
toacă mărunt restul şi se amestecă în sos; se potriveşte de sare şi piper. scurg pastele şi se adaugă în sos.
aşază pe farfurii şi se ornează cu restul de frunzuliţe. presară parmezan ras.
Spaghetti bolognese cu legume
Pofta buna!
Friptură de Porc cu Sos de Muștar și Usturoi
Friptură de Porc cu Sos de Muștar și Usturoi – Muștarul oferă o notă picantă și cremoasă, în timp ce usturoiul intensifică gustul fripturii, aducând un echilibru perfect între suculența cărnii și bogăția sosului. Această friptură este ideală pentru a fi servită cu o garnitură de legume, piure de cartofi sau salate proaspete. Pregătire: 15 […]