Spaghettini cu salvie
PrinteazaO reteta delicioasa de spaghettini cu salvie din: spaghettini natur, spaghettini verzi, ulei de masline, pancetta, pecorino, unt, sare grunjoasa, sare si piper. Pancetta este piept de porc, crud, sărat, rulat şi uscat, ce poate fi cumpărat din băcăniile italiene.
- 300 g spaghettini natur
- 300 g spaghettini verzi
- 3 linguri ulei de măsline
- 200 g pancetta, felii subţiri
- 6 fire de salvie
- 60 g Pecorino (brânză uscată, de oaie)
- 50 g unt
- sare grunjoasă
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbeţi toate spaghetele 2-3 min, într-o cratiţă mare, în apă clocotită. Puneţi o lingură de ulei de măsline şi sare grunjoasă, amestecându-le de două ori cu o spatulă. Scurgeţi-le, puneţi-le într-un castron, iar apoi adăugaţi cubuleţe de unt.
Amestecaţi totul cu două furculiţe şi puneţi compoziţia la cald. Turnaţi uleiul de măsline rămas într-o tigaie şi puneţi-o pe foc.
Rumeniţi feliile de pancetta la foc mare, câte 2 min pe fiecare parte. Scurgeţi-le pe un şerveţel şi aşezaţi-le peste spaghettini. îndepărtaţi excesul de grăsime lăsată de pancetta. în aceeaşi tigaie, rumeniţi pe fiecare parte, câte 1 min, frunzele de salvie, spălate şi uscate.
Puneţi-le peste spaghete, împreună cu Pecorino rasă. Piperaţi şi săraţi, după gust, şi amestecaţi bine. Serviţi imediat.
Spaghettini cu salvie
Poftă bună!