Spanac in cuib
PrinteazaSpanac in cuib din: foi de placinta, unt, spanac, praz, smantana, cascaval, ulei, sare, piper, busuioc.
- 200 g foi de plăcintă
- 30 g unt topit
- 200 g spanac
- 50 g praz
- 50 ml smântână
- 100 g caşcaval
- 30 ml ulei
- 1 linguriţă de sare
- 1 linguriţă de piper negru râşnit
- câteva frunze de busuioc
Mod de preparare:
Spală şi opăreşte frunzele de spanac, scurge-le şi căleşte-le puţin în unt, împreună cu prazul tocat mărunt. Asezonează cu sare şi piper, apoi ia tigaia de pe foc.
Când amestecul s-a răcorit, transferă-l într-un castron, încorporează caşcavalul ras şi smântână şi omogenizează cu o spatulă pentru a obţine o consistenţă cremoasă.
Taie foile de aluat în pătrate. Unge-le cu ulei şi pune câte 4-5, una peste alta, în vase tip ramekin sau în forme de brioşă, astfel încât marginile să atârne ca o dantelă, la cu lingura din compoziţia de spanac şi pune în fiecare formă.
Dă-le la cuptor pentru 20 de minute şi savurează-le calde, la micul dejun, prânz sau antreu la o masă festivă, decorate cu frunze de spanac proaspete.
Pofta buna!