Sparanghel cu sos verde

Printeaza

Sparanghel cu sos verdeO reteta de sparanghel cu sos verde din: cartofi, sare, sparanghel alb, unt, zahar, lamaie, oua, verdeata asortata, lapte, maioneza si sunca.

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi
  • sare
  • 1 kg sparanghel alb
  • 1 linguriţă unt
  • 1 linguriţă zahăr
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 4 ouă
  • 3 legături verdeaţă asortată (pătrunjel, mărar, ceapă verde)
  • 200 ml maioneză
  • 200 ml lapte
  • 4-8 felii şuncă uscată

 

Mod de preparare:

Se spală tijele. Se pune la fiert o cantitate mare de apă cu 1 linguri­ţă sare, unt, suc de lămâie, zahăr; se fierbe sparanghelul 15 min.

Ouăle se fierb tari cca 10 min. Se lasă să se răcească, se decojesc şi se taie jumătăţi. Se pasea­ză verdeaţa tocată cu maioneză şi lapte. Se lasă să se scurgă cartofii şi sparaghelul; se servesc cu ouă fierte, şuncă şi sos de verdeaţă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.