Sparanghel cu sos verde
PrinteazaO reteta de sparanghel cu sos verde din: cartofi, sare, sparanghel alb, unt, zahar, lamaie, oua, verdeata asortata, lapte, maioneza si sunca.
Ingrediente:
- 1 kg cartofi
- sare
- 1 kg sparanghel alb
- 1 linguriţă unt
- 1 linguriţă zahăr
- 2 linguri suc de lămâie
- 4 ouă
- 3 legături verdeaţă asortată (pătrunjel, mărar, ceapă verde)
- 200 ml maioneză
- 200 ml lapte
- 4-8 felii şuncă uscată
Mod de preparare:
Se spală tijele. Se pune la fiert o cantitate mare de apă cu 1 linguriţă sare, unt, suc de lămâie, zahăr; se fierbe sparanghelul 15 min.
Ouăle se fierb tari cca 10 min. Se lasă să se răcească, se decojesc şi se taie jumătăţi. Se pasează verdeaţa tocată cu maioneză şi lapte. Se lasă să se scurgă cartofii şi sparaghelul; se servesc cu ouă fierte, şuncă şi sos de verdeaţă.
Pofta buna!