Sparanghel imperial
PrinteazaSparanghel imperial din: sparanghel, vin, galbenus, malai, smantana, patrunjel, sunca, unt, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 kg sparanghel
- 125 ml vin alb
- două gălbenuşuri
- o linguriţă de mălai
- 150 g smântână maturată
- o lingură de pătrunjel proaspăt tocat
- 8 felii şuncă de Parma (175 g)
- un cub de unt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi sparanghelul pe toată lungimea, având grijă să îndepărtaţi coaja şi părţile tari, dar să nu-i sfărâmaţi vârfurile.
Fierbeţi sparanghelul în doi litri de apă clocotită cu sare, aproximativ 25 de minute, apoi scurgeţi-l şi lăsaţi-l să se răcească.
Puneţi la fiert într-o cratiţă vinul, gălbenuşurile, untul, mălaiul şi sarea, având grijă să amestecaţi tot timpul.
Când amestecul a fiert, luaţi cratiţa de pe foc, lăsaţi-o să se răcească şi mai amestecaţi din când în când.
Bateţi smântână până se îngroaşă şi turnaţi-o peste amestecul cu ou şi potriviţi de sare şi piper.
Poftă bună!