Sparanghel in manta de şuncă
PrinteazaSparanghel in manta de şuncă din: sparanghel alb, sare, rosii, sunca, ceapa verde, branza de vaci, ou, lapte, parmezan, sare.
- 1,5 kg sparanghel alb
- sare
- 125 g roşii cherry
- 200 g şuncă
- 1 legătură ceapă verde
- 100 g brânză de vaci
- 1 ou
- 200 ml lapte
- 80 g parmezan ras
- piper
Mod de preparare:
Se decojeşte sparanghelul şi se taie capetele din partea de jos. Tijele se pun la fiert în apă clocotită; se lasă să fiarbă 8-10 min. Roşiile se taie jumătăţi. Se scoate sparanghelul din apă, se lasă să se scurgă şi se şterge cu prosoape de hârtie. Se încinge cuptorul la 200 °C.
Se unge o formă de sufleu. Se face câte un mănunchi din 4-5 tije de sparanghel şi se înfăşoară într-o felie de şuncă; se aşază în formă. Deasupra se repartizează roşiile.
Ceapa verde se taie rondele; jumătate din cantitate se amestecă împreună cu brânza de vaci, oul, laptele şi jumătate din cantitatea de parmezan. Se sărează şi se piperează.
Se repartizează sosul peste sparanghel şi se pregustatul de parmezartTse coc rulourile 20-25, min. Se presară restul de rondele de ceapă verde.
Pofta buna!