Specialitate cu pui si masline

Printeaza

O reteta delicioasa de specialitate cu: piept de pui, sare, masline, unt, piper, cimbru, boia dulce, orez, supa, sofran, gogosar, rosii, ardei, patrunjel, mazare.

Ingrediente:Specialitate cu pui si masline

  • 400 g piept de pui
  • sare
  • 100 g măsline
  • un cubuleţ unt
  • piper
  • cimbru măcinat
  • o linguriţă boia dulce
  • 250 g orez
  • un litru supă
  • un praf şofran
  • un gogoşar
  • 2 roşii
  • un ardei
  • o legătură pătrunjel
  • 150 g mazăre fiartă

Mod de preparare:

Se feliază pieptul de pui şi se unge cu unt topit. Separat, se pune un litru de supă să clocotească. Se spală orezul în câteva ape şi se adaugă în supă. Se presară şofran şi se amestecă bine.

Se taie între timp ardeiul, gogoşarul şi roşiile. Se dau deoparte şi se acoperă cu folie de plastic.

Se pune carnea de pui pe grătar, se rumeneşte şi apoi se feliază. Se amestecă cu legumele feliate, orezul, ma­zărea şi măslinele. Se serveşte ornată cu pătrunjel proaspăt.

Specialitate cu pui si masline

Specialitate cu pui si masline

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.