Specialitate cu pui si masline
PrinteazaO reteta delicioasa de specialitate cu: piept de pui, sare, masline, unt, piper, cimbru, boia dulce, orez, supa, sofran, gogosar, rosii, ardei, patrunjel, mazare.
- 400 g piept de pui
- sare
- 100 g măsline
- un cubuleţ unt
- piper
- cimbru măcinat
- o linguriţă boia dulce
- 250 g orez
- un litru supă
- un praf şofran
- un gogoşar
- 2 roşii
- un ardei
- o legătură pătrunjel
- 150 g mazăre fiartă
Mod de preparare:
Se feliază pieptul de pui şi se unge cu unt topit. Separat, se pune un litru de supă să clocotească. Se spală orezul în câteva ape şi se adaugă în supă. Se presară şofran şi se amestecă bine.
Se taie între timp ardeiul, gogoşarul şi roşiile. Se dau deoparte şi se acoperă cu folie de plastic.
Se pune carnea de pui pe grătar, se rumeneşte şi apoi se feliază. Se amestecă cu legumele feliate, orezul, mazărea şi măslinele. Se serveşte ornată cu pătrunjel proaspăt.
Specialitate cu pui si masline
Pofta buna!