Specialitate cu vinete si ardei gras

Printeaza

 Specialitate cu vinete si ardei gras din: vinete, ardei grasi, ceapa, rosii, usturoi, albus, cascaval, ulei, sare, patrunjel, marar.Specialitate cu vinete si ardei gras

Ingrediente:

  • 3-4 vinete
  • 10 ardei graşi
  • 4 cepe
  • 4 roşii
  • 5 căţei de usturoi
  • 4 albuşuri
  • 150 g caşcaval ras
  • ulei
  • sare
  • 1 legă­tură pătrunjel
  • mărar

 

Mod de preparare:

Coci ardeii şi vinetele, le presari cu sare, le laşi acoperite să se răcească, apoi le cureţi de coajă. DesfSpecialitate_cu_vinete_si_ardei_gras1aci apoi în fâşii şi vinetele şi ardeii şi le laşi să se scurgă.

Cureţi ceapa, o tai inele şi o înăbuşi în ulei cu puţină apă. Opăreşti roşiile, le decojeşti, le tai felii rotunde şi le presari cu sare. într-o cratiţă aşezi un strat de ceapă, unul de vinete şi ardei, unul de roşii cu usturoi tocat.

Presari o parte din verdeaţa tocată, adaugi o lingură de ulei, apoi aşezi iar alte 3 straturi de legume. Dai cratiţa la cuptor pentru 10 minute. Intre timp baţi albuşurile la care adaugi caşcavalul ras şi verdeaţa rămasă. Scoţi cratiţa, pui albuşurile bătute cu caşcavalul şi verdeaţa şi laşi totul la cuptor până se rumeneşte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.