Specialitate cu vinete si ardei gras
PrinteazaSpecialitate cu vinete si ardei gras din: vinete, ardei grasi, ceapa, rosii, usturoi, albus, cascaval, ulei, sare, patrunjel, marar.
Ingrediente:
- 3-4 vinete
- 10 ardei graşi
- 4 cepe
- 4 roşii
- 5 căţei de usturoi
- 4 albuşuri
- 150 g caşcaval ras
- ulei
- sare
- 1 legătură pătrunjel
- mărar
Mod de preparare:
Coci ardeii şi vinetele, le presari cu sare, le laşi acoperite să se răcească, apoi le cureţi de coajă. Desfaci apoi în fâşii şi vinetele şi ardeii şi le laşi să se scurgă.
Cureţi ceapa, o tai inele şi o înăbuşi în ulei cu puţină apă. Opăreşti roşiile, le decojeşti, le tai felii rotunde şi le presari cu sare. într-o cratiţă aşezi un strat de ceapă, unul de vinete şi ardei, unul de roşii cu usturoi tocat.
Presari o parte din verdeaţa tocată, adaugi o lingură de ulei, apoi aşezi iar alte 3 straturi de legume. Dai cratiţa la cuptor pentru 10 minute. Intre timp baţi albuşurile la care adaugi caşcavalul ras şi verdeaţa rămasă. Scoţi cratiţa, pui albuşurile bătute cu caşcavalul şi verdeaţa şi laşi totul la cuptor până se rumeneşte.
Pofta buna!