Specialitate greceasca
PrinteazaO reteta delicioasa specialitate greceasca cu: ardei rosii, suc de rosii, carne de vita tocata, busuioc verde, ulei de masline, sare, piper negru, usturoi, vin rosu, mozzarella.
- 8 ardei roşii medii
- 100 ml suc de roşii
- 500 g carne de vită tocată
- busuioc verde
- 3-4 linguriţe ulei de măsline
- sare grunjoasă
- piper negru măcinat
- 3-4 căţei usturoi
- 50 ml vin roşu
- 100 g mozzarella
Mod de preparare:
Se spală ardeii, li se taie capacele, apoi se curăţă si se pun la scurs. Separat, se pune uleiul de măsline într-o tigaie, se încinge şi se căleşte carnea tocată. Se adaugă usturoi, sare, piper, cimbru şi busuioc.
La sfârşit, după ce a fiert bine carnea, se adaugă sucul de roşii şi, după ce a scăzut, se lasă să se răcească treptat.
Se umplu ardeii, se adaugă mozzarella şi se pun în tava unsă cu 2-3 picături de ulei. Se bagă în cuptor 10 minute, apoi se servesc.
Specialitate greceasca
Pofta buna!