Spumă de ciocolată cu cireşe
PrinteazaO reteta de spuma de ciocolata cu cirese din: ciocolata neagra, oua, cirese, frisca si lichior de cirese.
- 150g de ciocolată neagră 70%
- 2 ouă cu albuşurile separate de gălbenuşuri
- 6 cireşe
- 200ml de frişcă lichidă
- 1 lingură de kirsch (lichior de cireşe)
Mod de preparare:
Se bat laolaltă gălbenuşurile şi kirsch-ul, apoi se încorporează cu grijă în ciocolata topită, amestecată cu cele patru linguri de frişcă lichidă. Se bat albuşurile spumă, apoi se încorporează în amestecul de ciocolată.
Se aşază compoziţia cu o lingură în şase pahare pentru shoturi şi se lasă la frigider. Se aşază deasupra câte o linguriţă de frişcă uşor bătută şi câte o cireaşă (cu codiţă) şi se serveşte.
Spumă de ciocolată cu cireşe
Pofta buna!