Spuma de ciocolata cu frisca si zmeura
PrinteazaO reteta de spuma de ciocolata cu frisca si zmeura din: zmeura, lichior de zmeura, zahar pudra, ciocolata, frisca, esenta de vanilie, albusuri si frisca.
- 175 g zmeura, plus pentru ornat
- 4 linguri lichior de zmeura
- 2 linguri zahar pudra
- 100 g ciocolata amaruie
- 100 g ciocolata cu lapte
- 150 ml frisca lichida
- 1 lingura esenta de vanilie
- 2 albusuri
- 3 linguri frisca pentru servit
Mod de preparare:
Zdrobeşte zmeura cu jumătate din cantitatea de lichior şi zahărul pudră. Porţionează in 6 pahare sau ceşti pentru servit. Topeşte ciocolata împreună cu frişca la bain-marie, amestecând din când în când. la vasul de pe foc şi încorporează vanilia si lichiorul rămas; lasă să se răcească 5 min.
Bate albuşurile spumă şi încorporează ciocolata topită. Porţionează în pahare, peste zmeură, şi dă la rece 3 ore sau peste noapte. 3 Serveşte cu 1 lingură de frişcâ deasupra şi presărat cu zmeură proaspătă păstrată deoparte.
Spuma de ciocolata cu frisca si zmeura
Pofta buna!