Spuma de capsune
PrinteazaSpuma de capsune din: foi de gelatina, capsune, suc de lamaie, fructoza si branza de vaci.
- 4 foi de gelatina
- 500 g capsune
- sucul de la 1 lamaie
- 10 g fructoza (sau 20 g zahar pudra)
- 20 g branza de vaci
Mod de preparare:
Inmuiaţi foile de gelatină într-un bol cu apă rece. Spălaţi căpşunele cu apă rece într-o strecurătoare, scurgeţi-le bine, înlăturaţi codiţele şi tăiaţi-le bucăţele. Puneţi 4 forme mici în frigider, pentru a se răci foarte bine. Mixaţi căpşunele cu sucul de lămîie şi fructoză (sau zahărul pudră), timp de 2-3 minute, pînă obţineţi un piure fluid.
Scurgeţi bine foile de gelatină şi topiţi-o într-o crăticioară, pe foc mic, cu 3 linguri cu piure de căpşune, frecînd continuu. Amestecaţi acest preparat cu restul de piure. Bateţi bine brînza de vaci, pînă capătă o consistenţă untoasă. încorporaţi în ea piureul de fructe şi amestecaţi bine.
Scoateţi formele din frigider, udaţi pereţii şi turnaţi preparatul în ele. Puneţi formele din nou în frigider, timp de 2 ore, şi serviţi foarte rece, cu fructe proaspete.
Pofta buna!
Vreau si eu spuma din asta