Spuma de fructe cu ciocolata alba
PrinteazaSpuma de fructe cu ciocolata alba din: suc de fructe, frisca, albusuri, zahar, suc de lamaie, sare, ciocolata alba, albusuri si sare.
pentru spuma de fructe rosii:
- 450 g suc de fructe
- un tub frisca
- 3 albusuri
- 80 g zahar
- sucul unei jumatati de lamaie
- un praf sare
pentru spuma de ciocolata alba:
- 200 g ciocolata alba
- 4 albusuri
- un praf de sare
- 250 ml frisca lichida
Mod de preparare:
Pentru spuma de fructe, sucul de fructe se pune într-un vas şi se adaugă sucul de lămâie. Albuşurile se bat spumă cu sare şi, la jumătatea transformării în spumă, se adaugă 20 g zahăr. Când albuşurile s-au întărit, se adaugă restul zahărului. Se încorporează o treime din spuma de albuş, amestecând.
Apoi se adaugă restul spumei de albuş şi echivalentul a 8 linguri de frişca. Se dă la rece pentru 15 minute. Se rupe ciocolata în bucăţi mici, care se topesc la foc mic sau la bain-marie. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare, iar frişca se bate.
Ciocolata topită se adaugă în frişca, apoi se pune spuma de albuş.Spuma de fructe se scoate de la rece, se toarnă cea albă şi se dă totul la frigider.
Spuma de fructe cu ciocolata alba
Pofta buna!